Friday, June 24, 2022

Portoferraio - Livorno

Beetje met weemoed zijn we vanmorgen naar de veerterminal gereden. Onze Elba-trip zit er alweer op. Nog vier dagen in de Toscane, wat vrienden bezoeken in Livorno en dan nog 2 dagen in Lucca, waar we nog nooit geweest zijn. 


De overtocht ging voorspoedig, we mochten zelfs een veer eerder nemen. Eenmaal op zee begon het flink te betrekken en zachtjes te regenen. Perfect om afscheid te nemen. 




In Livorno zitten we weer in onze gebruikelijke B&B, we werden als familie onthaald. Na wat met Dalida, de eigenares geklets te hebben zijn we richting Surfer Joe Diner gelopen waar we een lunch afspraak hadden met onze vriend Lorenzo. Helaas waren we door het geklets de tijd een beetje vergeten en was de keuken net dicht. Wel nog even bij kunnen praten met Lorenzo en wat wijntjes en biertjes op het terras tussen de tiki's gedronken. Normaal zou dit weekend het Surfer Joe Summer Festival zijn, waar we elk jaar voor Covid naar toe gingen. Arny heeft hier ooit ook met de Aloha Sluts gestaan en zou er dit jaar weer spelen. Helaas gaat het dit jaar weer niet door want de gemeente Livorno doet heel lastig over de vergunningverlening. Dat was tijdens de laatste editie ook al een ramp, de vereiste maatregelen (hekken, security) waren zo duur dat er bijna geen winst meer gemaakt werd. Bovendien is een groot deel van het personeel van de diner tijdens Covid vetrokken naar een andere baan en is het ontzettend lastig om goed horecapersoneel te vinden. Gelukkig waren en toch nog twee oude bekenden waar we in het verleden goed dronken zijn geworden aan het werk. Zo werd het toch nog een gezellige middag.



Het festivalterrein zag er maar triest en verlaten uit. Hopelijk mogen we hier volgend jaar weer flink feesten!

S'avonds naar onze favoriete pizzeria voor twee heerlijke pizza's. 



No comments:

Post a Comment