Sunday, June 26, 2022

Lucca -1



Na al die jaren Toscane, moest het er eindelijk van komen: Lucca! Bekend van Top Gear en andere domme programma's. Een van de weinige stadjes waar de stadsmuren nog van staan. En wat voor welke..... 

We logeren in een prachtige palazzo net buiten de stadsmuren. Vlak voor onze vakantie is het van eigenaar verwisseld en de nieuwe eigenaren zijn bezig om het pand compleet te restaureren. We zijn dan ook de eerste en enige gasten die hier logeren. De eigenaresse had ons nog gebeld voor onze vakantie of we het erg vonden, nee natuurlijk niet. We hebben een ruime huiskamer, mooie nieuwe badkamer en een sfeervolle slaapkamer met hemelbed. Het enige dat nog mist is wat kunst aan de muren. Maar omdat we de enige suite met balkon hebben is dat niet echt een gemis. Mooie tuin ook!






Na een overheerlijke lunch met spelt-broodjes, zijn we een kleine wandeling over de stadsmuren begonnen. Om uiteindelijk op het centrale plein te belanden wat vroeger een Romeins amphite theater was, vandaar de naam Piazza Amphite nog wat....






Helaas bleek het restaurantje wat we vanavond wilden bezoeken volgeboekt! Daarom maar een plaatsje voor morgenavond gereserveerd!

Wel lekker gegeten in een pasta restaurantje. En ook nog eens gratis kunnen genieten van een Pink Floyd concert. Alleen de originele drummer was er nog bij, met wat mensen van Spandau Ballet en Ian Dury and the Blockheads. Niet echt onze favoriete muziek.... maar het viel best mee, ze speelden alleen nummers van de eerste vier albums en dat wil nog wel eens rocken!


S'avonds nog een wandeling door het oude stadje gemaakt, lekker verdwalen in de smalle steegjes om na elke hoek weer verrast te worden door een mooi kerkje, klooster of gezellig kroegje. Zelfs een hoge toren waarboven op bomen groeien! Gezien Arny's hoogtevrees hebben we de beklimming maar overgeslagen. Bovendien stond er een behoorlijk rij wachtende voor de deur. Wat wel vreemd was, is dat elk restaurant of bar om 23 uur sluit. 













No comments:

Post a Comment